OPRET GRATIS BLOG
 
Det mener Joensen

Nu bliver økonomien rigtig svær at rette op

Skrevet 2010-Aug-4 kl 02:36 i Politik

Jeg læser i bladet "Ingeniøren" at man vil sætte flere stationære fartfælder op - de såkaldte stærekasser.

Det er ikke hvad landet har brug for. Vi er midt i den største finansielle krise i nyere tid. Der er brug for øget produktivitet. Der er brug for øget mobilitet. Så kommer de ind fra højre over fra centralregimet i København og vil sætte stærekasser op.

Det er endnu et forsøg på at få udkantsDanmark til at forblive uudviklet. De kan gå komme frem og tilbage på Christianshavns slotsplads. Der er mindst 10 buslinier på dette sted. Problemet er bare at vi efter kommunalreformen ingen offentlig trafik har vest for Silkeborg.

Der var en gang at nogle derovre fandt på fartgrænser. Det kom sig af at de gerne vil have at Danmark føltes større. Sådan må de have lov til at have det og det fungerede ganske udemærket i mange år, da de ikke håndhævede loven vest for Storebælt.

For ca. 10-15 år siden begyndte de så på dette og som modsvar krævede vi motorvej ud til alle de små landsbyer. Det har vi for en stor del fået, men der mangler stadigvæk motorvej til alt for mange landsbyer.

Sætter man stærekasser op nu, så fastlåser man alle de landsbyer uden ordentlig infrastruktur svarende til hvad man må forvente er standarden anno 2010 i en massiv arbejdsløshed.

Det er direkte en hån mod alle der bor mere end 10 kilometer fra København, Århus, Aalborg og Odense.

Vi får aldrig rettet landets økonomi op på denne måde.

Og så kan man ikke engang aflæse nogle steder at stærekasser redder et eneste liv:

No crash rise after Swindon speed camera turn-off, BBC, 22. april 2010

Mage til foragt for befolkningen er sjælden set.

Næstved - byen som alle vil have til at tabe.

Skrevet 2010-Mar-16 kl 10:06 i Politik

Så kom det nye sygehus til Køge.

Endnu engang så bekræfter dette valg teorien om at højt uddannede mennesker helst vil være tæt ved cafe-livet i hovedstaden. For Næstved er det endnu et nederlag efter så mange.

Nogle husker måske debatten om universiteterne i Danmark. Ifølge fingerplanen så skulle Københavns Universitet være flyttet ud bag ved City 2 på det nuværende gods-terminal område. Her skulle man som man gjorde med DTI i Lyngby have lavet et fremtidssikret campus, der en gang for alle ville have givet Danmark et super universitet. Til gengæld skulle universitet nummer 2 på Sjælland have været placeret i Næstved. Lille Svend som borgmesteren hed i Næstved kæmpede en brav og fugtig kamp, men her måtte han strække våben og resultatet blev at de 2 universiteter helt uhørt efter Europæisk standard kom til at ligge klods op og ned af hinanden i henholdsvis København og Roskilde. I mange år måtte universitetet i København leve med midlertidige barak-lignende betonklodser takket være de vanvittige visioner i Urban-planen. Alt for meget blev slået i stykker i den periode bla. Sø-ringen, som ville have været Københavns trafikale redning, men det er en anden historie.

Næstved gik også glip af EDB-assistent uddannelsen i starten af 90'erne. Her skyldes det dog at man havde ændret på Amterne, så Næstved kom under Sydhavsøerne og de ville gerne have de gode ting tæt ved Amtshovedsædet.

Men den højt uddannede lærde klasse slog til igen med et attentatforsøg imod Næstved, der dog slog fejl. Nede på Lolland har man Rødbygård med afdelingen Kofoedsminde, hvor at de anbragte der er farlige for deres omgivelser flygtede fra tid til anden. Først her i 2010 har man afsat penge til at gøre noget ved sikkerheden. Men alle disse ting, som skete under de forskellige flugtforsøg talte jo tungt i kriminalstatistikken i et tyndt befolket område. Derfor var der nogle smarte overlæger der sagde at der var for langt fra København til Lolland. Faktisk var det svært at finde, hvilket er et udsagn nogle vil tvivle på, men vi taler om hændelser inden at GPS'en blev folkeeje, så måske er det rigtig. Men truslen om en tab på fast ejendom i størrelseordenen 30% jævnt fordelt over byen fik borgerne op af stolen og flytningen af Kofoedsminde blev opgivet.

Næstved voksede og det fik sågar et storcenter. Problemet var at der dog også skete en social eksport af problem familier til Næstved. Disse bosatte sig primært ude på Sct. Jørgens sogns overdrev, så der flyttede Politistationen også ud. Idag er det sådan jvf. statistik fra en af mine kunder, der driver butik i Næstved Storcenter at kunderne i centeret primært kommer fra oplandet og Næstveds borgere handler i centrum. Der er forskellige teorier omkring dette, men det skyldes nok at man i byrådet har forladt den prograsive holdning til infrastruktur som tidligere byråd havde. På Axeltorv etablerede man tidligt en parkeringskælder og man byggede Bredstræde parkeringen som var et forbillede for mange andre byer, men idag er det faktisk svært at handle i Næstveds centrum, hvis du kommer udefra.

Så kom staten igen og stjal fra Næstved. Gardehusar regimentet blev flyttet til Slagelse. I modsætning til f.eks. Holbæk så har Næstved ikke motorvej til døren. Der er ca. 18-25 pinefulde kilometer på landevej afhængig af om man kommer fra Ringsted eller Rønnede. Det er lidt underligt når man tænker på befolkningsunderlaget. Mange jydske byer af marginal størrelse har motorvej. Så Næstved fik endnu et slag i mellemgulvet da man havde profileret sig på basis af Gardehusar regimentet.

Nu forsvandt Sygehuset så fra Næstved. En af Sjællands største byer er nu henvist til lokale kloge koner og den gamle landsbylæge. 50.000 mennesker kan ikke få en behandling, der burde været naturlig anno 2010. Man taler så meget om den rådne banan når man taler om udvikling i Danmarks yderområder. Med dagens afgørelse så starter Danmarks yderområder nu kun 50 kilometer fra landets hovedstad.

Næstved har tabt - endnu en gang.

Er Danmark på vej ud over en moralsk afgrund.

Skrevet 2009-Oct-11 kl 10:01 i Politik

Jeg husker at en tidligere minister var inde over for at forsikre om at religiøse sekter ikke var inde over for at høste unge eller svækkede misbrugere. Alt imens at journalisterne på Danmarks Radio kunne dokumentere det modsatte.

Som følge af at jeg deltager i diverse debat-fora på nettet har jeg fået viden om at der er en udvikling igang i Danmark hvor at vi er ved at "hjælpe" vores børn til at finansiere de kriminelle miljøer og få en forråelse af vores samfund, hvor at regler skaber behovet for flere regler.

Her tænker jeg på at vi langsomt er ved at få en glidebane imod Amerikanske forhold, hvor at aldersgrænsen for alkoholnydelse er 21 år. Det er en farlig udvikling, fordi at alle kan sige sig selv at de unge nok skal finde en metode til at beruse sig på. I USA hvor at man er noget længst, så regner man nogen steder alkoholnydelse værre en brug af stoffer.

En af de andre debattører fandt en tråd på et udenlandsk debat forum. Jeg citerer fra et af indlæggende:

Janet, you've been around the block lol. Yes according to the website she was given a summons. Evidently they don't put the college kids in jail for drug/alcohol violations. Ironically the alcohol charge is more serious with a possibility of 180 days in jail. I'm sure she won't get jail time but since she has two charges she may get something more serious. I am hoping for a six month suspension of her license.

Et halvt år i fængslet for at drikke, når man er "mindreårig" på 18 år. Det er rent til grin, men fremtiden i Danmark for det er som om at man langsomt er ved at indse at man er kommet for langt til at gå tilbage til en ideel situation, hvor at der ingen love er på området og ansvaret for unges forhold til alkohol ligger i familierne.

Danmark er på vej til at blive et fængsel for danske unge. De må ikke socialisere på trods af at man på undervisningsområdet udemærket er klar over hvor gavnligt at f.eks. en fredagsbar er for samarbejdet på et gymnasium og det vil medføre at en langt større gruppe bliver marginaliseret.

Jeg læste en artikel i Politiken omkring forholdene på bare et afvænningssted og den blog som linkede til den. Jeg blev chokeret over at en kommune som Egedal åbentbart vil promovere piratfester. Det er hvad der vil ske når de unge opdager at de bliver stemplet hvis de bliver testet foran alle andre. Så kommer de ikke til kommunens fester, hvor at der er voksen overvågning, så laver de "Rave-parties" i det fri, som medfører at politiet skal kaldes ud, når naboerne klager. Den slags fester har man set i større grad i England efter at man har strammet op for at forhindre alkoholsalg til unge. Egedal kommune vil skabe øget kriminalitet med deres initiativ.

Men nok om det. Artiklen i Politiken handler som sagt om forholdene på et afvænningssted. Brugerne ydmyges. Her vil jeg stille spørgsmålet om hvad formålet skulle være med det. Jo, det ligger i et afvænningsprograms natur at der skal være en smule motivation til at forblive ædru efter programmets afslutning. Et vigtigt redskab er skam. Hvis man råber i flok mod den enkelte misbruger at denne har ødelagt sin familie med sit forbrug, så vil de fleste mennesker bryde sammen. Teknikken blev effektivt brugt under Korea krigen og tidlige afvænningsprogrammer som de Amerikanske Synanon og Seed tog gruppepres til sig.

Synanon er legendarisk. Der findes ikke et afvænningsprogram anno 2009, der vel at mærke bruger gruppeterapi som behandlingsværktøj, der ikke kan takke dem for de strategier der blev opfundet i denne bevægelse.

En af deres medlemmer og financielle støtter tog denne udvikling videre og kombinerede den med Kirsten Kolds tanker om en skole der skulle fungere meget som vores efterskoler. Det blev den første egentlige såkaldte terapeutiske kostskole. Eleverne får en efterskole oplevelse kombineret med lære i de 12 trin om afvænning. Det lyder som en smuk tanke, men eleverne forstod ofte ikke at de havde et problem, når deres ofte alkoholiske forældre i et ædru øjeblik besluttede at børnene måtte væk så de ikke blev hævet ned i dynget når de kopierede deres forældre.

Til dette formål måtte der gruppepres til. Det blev de såkaldte Rap-sessions. Det er marathon gruppe terapi sessioner der kunne vare i næsten et døgn og hvor at det var tilladt at være angribende overfor de nye der kom til indtil at de indså deres problem. Hvor længe ville en person holde ud uanset hvor stærk denne var, når 10-12 mennesker råber dem ind i ansigtet?

Der døde nogle børn på den konto, når de kom hjem og faldt i. De følte at de måtte skåne deres forældre for skammen over at være en fiasko, når forældrene betalt tusinder af dollars for behandlingen.

Der går sikkert nogle mennesker rundt derude som tænker på afvænning og de bliver skræmt af sådanne artikler. Jeg synes at det er fint at de bliver skræmt væk fra afvænningsindustrien. Motivet for de aktører der er i denne branchen er ikke at hjælpe familier. Det er ofte at tiltrække brugere til den trosretning som står bag.

Der findes ikke nemmere metoder at få nye disciple til en sekt på end ved at drive sit eget afvænningsprogram.

Jeg ved ikke hvem som står bag programmet på Frederiksberg, men vi skulle have en kritisk presse. Det kunne være sjovt at erfare.


Venner