OPRET GRATIS BLOG
 
Det mener Joensen

Endelig en positiv meddelse - ulandsbistanden bliver skåret ned

Skrevet 2010-Jun-14 kl 08:14

Jeg læste lige i avisen at ulandsbistanden bliver skåret ned.

Det er det eneste rigtige at gøre. Når dagpengeperioden bliver halveret og den elitære kaffeklub sender regningen for SydEuropas overforbrug op i hovedet på os, så vi bliver lige så ringe stillet som befolkningen er i de fleste såkaldte ulande, så er det på tide at gaveboden hører op.

Hvad centralregeringen i København efterhånden udfører på vegne af kaffeklubben er ikke småting. Det tangerer rent hærværk og forrædderi i mod Danmarks udsultede befolkning.

Nok må være nok.

Nu må nogle andre stå ved. Vi må forlange noget lidelse så vi kan undgå at mærke vores egen så meget.

Hver dag er en kæmp. Jeg kan dårligt tænke på et land, hvor at det går lige så slemt som her i Danmark.

Den mest ærefulde død man kan få

Skrevet 2010-Apr-5 kl 09:12

Jeg læser lige at en 78-årig kvinde døde på den nok mest ærefulde måde et menneske kan dø på i vores kultur. Hun døde under kampen om en parkeringsplads.

Nu gik så en del mennesker på gaden. Her skulle man formøde at de ville protesterere imod for få parkeringspladser, men de vælger at rette deres opmærksomhed i mod bilisterns vold.

Det finder jeg fuldstændig uforståelig. Vi står midt i den vel nok værste financielle krise i de sidste 50 år og så er der utallige hindringer imod samfundets mobilitet.

Tag København: Her havde man det perfekte trafikprojekt - Søringen - i støbeskeen og så får nogle smålige kommunalpolitikere kolde fødder og dropper hvad der kunne have bragt København i mål med hensyn til status som Nordens hovedstad.

Få nu fokus på det vigtige. Få skabt nogle parkeringspladser, så denne dames død ikke er overflødig. Nok mistede hun livet for en vigtig sag som at sikre hendes mand en ordentlig parkeringsplads, men samfundet skal bag efter bruge midler på retssager osv.

Det kan samfundet ikke være tjent med.

 

Besparelser for milliarder - er det muligt.

Skrevet 2010-Mar-21 kl 11:30

Claus Hjort Frederiksen var på banen i denne uge med en katalog over besparetlser.

Jeg har ikke forstand på det meste, men digitalisering af dokumenter - det har jeg fået forstand på vel at mærke på den hårde måde.

For et års tid siden så besluttede firmaet at alle købsfaktuaer skulle indscannes og sendes til elektronisk godkendelse. Med et hovedfirma i Århus og filialer i andre byer, så var der mange bilag i cirkulation, når disse indkøb skulle godkendes. Det var derfor et naturligt at kaste ressourcer efter en digitalisering, så vi kunne godkende alle indkøb på vores skærm uanset om vi var på vores eget kontor, arbejdede hjemmefra eller var udstationeret i en fremmed afdeling.

Efter et års research fandt vi det førende firma på området i Glostrup, som kunne levere en løsning med integration til Microsoft Dynamic NAV (også kendt som Navision).

Men nu et år efter indførelsen af indscanningen er vi kommet dertil at vi har måttet bede leverandørerne om længere kreditter og indscanningen af halvdelen af fakturaerne er opgivet.

Vi er kun et almindeligt firma. Vi kunne aldrig tvinge vores leverandører til at levere fakturaer i elektronisk format imodsætning til staten. OCR-genkendelse af fakturaer er specialist arbejde der kræver DTP-viden. Så alle tanker vi måtte have haft omkring at spare en bogholderi medarbejder eller picoline i forbindelse med postbehandling er væk.

Noget andet er arbejdsgangen. Bilag skal konteres. De eneste som kan finde ud af at sætte de rigtige konti på er bogholderimedarbejdere. De forsøg vi har lavet med at lade indkøbere kontere selv har kun givet problemer med revision og moms. Men at lade bogholderiet arbejde med indscanningsprogrammet er håbløst. En Internet browser er ikke et ERP-program. Et ERP-program er idag en specialiseret løsning med 20 års udvikling på bagen. Det kan man ikke simulere i en internet browser. Der er simple ting som rulle billeder baseret på wildcard-søgninger, der ikke kan lade sig gøre.

Når vi er ved arbejdsgangen så er der 3 eller 4 parallele flow i indscanningsløsningen, da selve interfacet til økonomiprogrammet ikke giver mulighed for at differencere dataoverførsel til forskellige kost-centre i samme regnskabssystem. Det vil sige at en ændring af organisationen skal rettes 4 steder.

Resultatet er at vi her et år efter bruger ca. dobbelt så lang tid på behandling af et bilag som før digitaliseringen.

Vi har investeret ca. en million kroner i software, udvikling og efteruddannelse på dette projekt. Vi regner idag med at investeringen er tjent ind om cirka 4-5 år og det er endda et optimitisk skøn. Det er på trods af at alle eksperter vi har konsulteret har bekræftet os i at vi har valgt den leverandør der var længst fremme i skoene på dette område. Konklusionen må være at man ikke i dag kan få en gevinst ved digitalisering.

Så hvis alle de øvrige forslag fra Klaus Hjort Frederiksen er lige så lidt funderet i virkeligheden, så ved jeg snart ikke om kommunerne kan bruge et eneste af disse mange forslag.

Der er kun en ting at sige om Claus Hjort Frederiksens forslag: Det er en ommer.

Næstved - byen som alle vil have til at tabe.

Skrevet 2010-Mar-16 kl 10:06 i Politik

Så kom det nye sygehus til Køge.

Endnu engang så bekræfter dette valg teorien om at højt uddannede mennesker helst vil være tæt ved cafe-livet i hovedstaden. For Næstved er det endnu et nederlag efter så mange.

Nogle husker måske debatten om universiteterne i Danmark. Ifølge fingerplanen så skulle Københavns Universitet være flyttet ud bag ved City 2 på det nuværende gods-terminal område. Her skulle man som man gjorde med DTI i Lyngby have lavet et fremtidssikret campus, der en gang for alle ville have givet Danmark et super universitet. Til gengæld skulle universitet nummer 2 på Sjælland have været placeret i Næstved. Lille Svend som borgmesteren hed i Næstved kæmpede en brav og fugtig kamp, men her måtte han strække våben og resultatet blev at de 2 universiteter helt uhørt efter Europæisk standard kom til at ligge klods op og ned af hinanden i henholdsvis København og Roskilde. I mange år måtte universitetet i København leve med midlertidige barak-lignende betonklodser takket være de vanvittige visioner i Urban-planen. Alt for meget blev slået i stykker i den periode bla. Sø-ringen, som ville have været Københavns trafikale redning, men det er en anden historie.

Næstved gik også glip af EDB-assistent uddannelsen i starten af 90'erne. Her skyldes det dog at man havde ændret på Amterne, så Næstved kom under Sydhavsøerne og de ville gerne have de gode ting tæt ved Amtshovedsædet.

Men den højt uddannede lærde klasse slog til igen med et attentatforsøg imod Næstved, der dog slog fejl. Nede på Lolland har man Rødbygård med afdelingen Kofoedsminde, hvor at de anbragte der er farlige for deres omgivelser flygtede fra tid til anden. Først her i 2010 har man afsat penge til at gøre noget ved sikkerheden. Men alle disse ting, som skete under de forskellige flugtforsøg talte jo tungt i kriminalstatistikken i et tyndt befolket område. Derfor var der nogle smarte overlæger der sagde at der var for langt fra København til Lolland. Faktisk var det svært at finde, hvilket er et udsagn nogle vil tvivle på, men vi taler om hændelser inden at GPS'en blev folkeeje, så måske er det rigtig. Men truslen om en tab på fast ejendom i størrelseordenen 30% jævnt fordelt over byen fik borgerne op af stolen og flytningen af Kofoedsminde blev opgivet.

Næstved voksede og det fik sågar et storcenter. Problemet var at der dog også skete en social eksport af problem familier til Næstved. Disse bosatte sig primært ude på Sct. Jørgens sogns overdrev, så der flyttede Politistationen også ud. Idag er det sådan jvf. statistik fra en af mine kunder, der driver butik i Næstved Storcenter at kunderne i centeret primært kommer fra oplandet og Næstveds borgere handler i centrum. Der er forskellige teorier omkring dette, men det skyldes nok at man i byrådet har forladt den prograsive holdning til infrastruktur som tidligere byråd havde. På Axeltorv etablerede man tidligt en parkeringskælder og man byggede Bredstræde parkeringen som var et forbillede for mange andre byer, men idag er det faktisk svært at handle i Næstveds centrum, hvis du kommer udefra.

Så kom staten igen og stjal fra Næstved. Gardehusar regimentet blev flyttet til Slagelse. I modsætning til f.eks. Holbæk så har Næstved ikke motorvej til døren. Der er ca. 18-25 pinefulde kilometer på landevej afhængig af om man kommer fra Ringsted eller Rønnede. Det er lidt underligt når man tænker på befolkningsunderlaget. Mange jydske byer af marginal størrelse har motorvej. Så Næstved fik endnu et slag i mellemgulvet da man havde profileret sig på basis af Gardehusar regimentet.

Nu forsvandt Sygehuset så fra Næstved. En af Sjællands største byer er nu henvist til lokale kloge koner og den gamle landsbylæge. 50.000 mennesker kan ikke få en behandling, der burde været naturlig anno 2010. Man taler så meget om den rådne banan når man taler om udvikling i Danmarks yderområder. Med dagens afgørelse så starter Danmarks yderområder nu kun 50 kilometer fra landets hovedstad.

Næstved har tabt - endnu en gang.

Rænkespil i justitsministeriet

Skrevet 2010-Feb-17 kl 12:07

Ekstra Bladet bringer idag historien om hvordan at Danmark stod bag udleveringen af Camilla Broe.

Selvom historien nu fjerner mistanken om at en politimand under retssagen vidnede falsk da han hævdede hvad der nu er faktum, nemlig at der ingen sag var før at en gruppe i Justitsministeriet bryggede noget sammen, så kan man ikke helt afskrive tanken at det amerikanske narkotika politi tog imod disse såkaldte anklager blot for at få noget billigt reklame, der kunne få dem til at fremstå som effektive og sende et kraftigt signal om at man ikke er velkommen i USA som indvandre da man ofte via kyniske arbejdsgivere går ind og tager brødet ud af munden på Amerikanske lønarbejdere, når man tager et job hos disse ofte lyssky elementer.

Vi ser det her i Danmark hvor at politiet i razzia efter razzia tager flygtninge eller blot personer fra udlandet i at arbejde ulovligt med at bringe aviser ud. Lønnen for avisudbringning er idag så lav at det nærmest er en fornærmelse imod de unge, der tror at det gavner dem i det lange løb at være arbejdssomme og flittige, fordi at hele dette fagområde er idag lagt an på at den arbejdskraft der skal udføre arbejdet skal være ansat sort.

Og det på trods af at et hul i lovgivningen faktisk giver skattefrihed til mennesker fra Polen når de deler aviser ud.

Er det så underligt at Danske avisbude føler sig snydt og underbetalt?

Men hvorom alt er, så viser artiklen også at der faktisk ikke er nogen sag i USA som Camilla Broe kan dømmes for, medmindre at hun skal dømmes for at være så dum at hun har søgt fremtiden udenfor sit eget land. Det kan man med rette kritisere hende for. Når der nu er så stor arbejdsløshed i USA så burde hun have holdt sig for god til at bo og arbejde derovre.

Det var en umoralsk handling, men ikke en kriminel handling.

Lad hende nu komme hjem.

Jeg tror at beskeden fra vores regering til den unge generation, der kunne få den vanvittige tanke at studere eller arbejde i udlandet er sunket ind. Jeg tror at de nu ved at man fra regeringens side helst ser at de bliver hjemme.

 


Forrige side | Side 2 af 6 | Næste side

Venner